Het product

Wat is een laddercompetitie?
De BREAK!-laddercompetitie
Het BREAK!-laddercompetitiepakket
De software
BREAK! is ontwikkeld door liefhebbers
Enkele reacties van gebruikers

 

Wat is een laddercompetitie?

Een laddercompetitie is een interne competitie die als doel heeft het stimuleren van de dartsport. Voor de deelnemers is het een uitstekende manier om elkaar beter te leren kennen. De voordelen van de traditionele laddercompetitie zijn bij de liefhebbers bekend. Maar ook de nadelen: de sterkste spelers zijn bij aanvang al de gedoodverfde winnaars; er zijn maar enkele spelers die interessant zijn om uit te dagen; wie wil spelen moet tevoren afspraken maken; echte spanning is er alleen in de beginfase van de competitie.
BREAK! combineert de voordelen van de laddercompetitie met prachtige oplossingen voor de nadelen.

terug naar boven

De BREAK!-laddercompetitie

De wedstrijdleiding kent aan alle deelnemers een handicap toe. Betere spelers moeten meer punten halen dan hun mindere tegenstanders. Daardoor worden kwaliteitsverschillen gecompenseerd en is elke deelnemer een potentiële winnaar. Deelnemers mogen elke hoger geplaatste speler uitdagen. Uitdagen mag altijd. Maar spelen is nooit verplicht!
BREAK! werkt met een uniek puntensysteem. Hierdoor blijft de competitie spannend tot het eind. Voor elke gespeelde wedstrijd kunnen punten behaald worden.
Een BREAK!-competitie is onderverdeeld in korte periodes. Aan het eind van elke periode worden aan de hand van de bereikte positie extra punten toegekend. Het totaal aantal behaalde punten in een periode is bepalend voor de startpositie in de volgende periode.
Om het slot van de competitie extra spannend te maken worden in de laatste periode dubbele punten toegekend. Winnaar van de BREAK!-competitie is degene die over alle periodes de meeste punten heeft behaald.

terug naar boven

Het BREAK!-laddercompetitiepakket

Het BREAK!-laddercompetitiepakket bestaat uit een laddercompetitiebord met toebehoren, een softwarepakket (met duidelijke Nederlandstalige handleiding) en de geplastificeerde spelregels.
Het laddercompetitiebord wordt opgehangen in de ruimte waar gespeeld wordt. Op het magneetbord worden magneetstrips met de namen van de deelnemers aangebracht. Nieuwe naamplaatjes zijn eenvoudig te maken door middel van de bijgeleverde stickers.

terug naar boven

De software

Kern van het BREAK!-systeem vormt het softwarepakket. Deze software beperkt het aantal administratieve handelingen tot een minimum. De software werkt onder Windows, is eenvoudig te installeren en absoluut gebruiksvriendelijk. De bijgeleverde handleiding is helder en begrijpelijk.
De software zorgt voor alle berekeningen, presenteert de resultaten en biedt, op eenvoudige wijze, mogelijkheden om tussentijds veranderingen aan te brengen. Het organiseren van een BREAK!-competitie vergt daardoor nauwelijks tijd en is uitermate simpel!

terug naar boven

BREAK! is ontwikkeld door liefhebbers

BREAK! is ontwikkeld door een horeca-ondernemer en een automatiseringsdeskundige; beiden vooral enthousiaste darters. Zij sleutelden net zo lang aan het oude laddercompetitie-systeem tot het geschikt was voor hun doel. Dat doel was het stimuleren van de dartsport. Het systeem werd de afgelopen jaren uitgebreid beproefd en is inmiddels met veel enthousiasme ontvangen.

terug naar boven

Enkele reacties van gebruikers

"De software spreekt voor zich."
"…een grandioos systeem…"
"…een aanvulling voor het café…"
"Er wordt zelfs nog meer gedart"
"Nadat iedereen door had dat er geen verplichtingen aan vast zaten, hadden we zo een heleboel deelnemers."
"…een goede investering…"

terug naar boven